Despre noi si despre filozofia noastra

produsele dumneavoastra

dezvoltarea produselor

termenul de valabilitate

standarde de produs

evaluarea ambalarii

procesele fabricii alimentare

haccp & food safety

calitatea alimentului

managementul mediului

servicii de auditare

biosecuritate

optmizarea randamentului

reingineria produselor

resursele umane

optimizarea productivitatii

planul beneficiilor

securitatea muncii

ergonomia muncii

organigrama optima

achizitie know-how

instrumente manageriale

softul de control

indicatorul de eficienta

planul de mentenanta

controlul costurilor

solutii pentru afacere

construirea unei fabrici

oportunitati financiare

t.o.p. in fabrica de alimente

filozofia t.o.p.

auditul t.o.p.

noutati in industrie

prima pagina

 

Planul de mentenanta

Unul dintre subiectele cheie pentru mentinerea productivitatii fabricii si a calitatii produselor consta in mentenanta. Mentenanta nu inseamna repararea unui utilaj atunci cand se strica, ci prevenirea aparitiei acelei defectiuni luand in calcul o medie a unui timp de buna functionare caracteristic fiecarui echipament in parte. Cu totii stim ca sprijinul pentru mentenanta dat de toti furnizorii importanti de echipamente este foarte sarac in Romania, asa ca trebuie sa ne organizam propriile proceduri si planuri de mentenanta.
Solutia noastra incepe cu o lista de verificare zilnica ( checking list) al carei scop este atat de a avea o imagine globala a mediei timpului de buna functionare pentru fiecare echipament in parte, cat si de a superviza viteza de reactie a departamentului mentenanta( cat timp dureaza rezolvarea unei probleme din momentul aparitiei ei ). In mod obisnuit noi recomandam un plan de mentenanta zilnic ( mentenanta de noapte) ,unul pentru sfarsitul de saptamana ( de week end) , un plan de mentenanta lunar si un plan general anual, astfel incat oricare dintre echipamentele fabricii d-voastra, sunt mentionate pentru mentenanta o data, sau de mai multe ori in functie de timpul lor mediu de buna functionare. Trebuie sa abordati aceasta problema cand fabrica este noua si nu cand echipamentele incep sa va faca necazuri. Oricum , chiar daca momentul implementarii planului de mentenanta a fost ales prea tarziu ,cel putin puteti reduce problemele viitoare sau le puteti rezolva anticipat.
Principalele teme atinse in propunerea noastra profesionala sunt: determinarea ratei defectelor ( in baza timpului mediu de buna functionare), determinarea stocului critic si minim de piese de schimb, determinarea frecventei cu care trebuie facute interventiile preventive astfel incat nici un echipament sa nu duca la oprirea accidentala a productiei, implementarea unei liste de verificare zilnica , implementarea unui plan de mentenanta.