Despre noi si despre filozofia noastra

produsele dumneavoastra

dezvoltarea produselor

termenul de valabilitate

standarde de produs

evaluarea ambalarii

procesele fabricii alimentare

haccp & food safety

calitatea alimentului

managementul mediului

servicii de auditare

biosecuritate

optmizarea randamentului

reingineria produselor

resursele umane

optimizarea productivitatii

planul beneficiilor

securitatea muncii

ergonomia muncii

organigrama optima

achizitie know-how

instrumente manageriale

softul de control

indicatorul de eficienta

planul de mentenanta

controlul costurilor

solutii pentru afacere

construirea unei fabrici

oportunitati financiare

t.o.p. in fabrica de alimente

filozofia t.o.p.

auditul t.o.p.

noutati in industrie

prima pagina

 

Optimizarea randamentului

Randamentul este o mina de aur nedescoperita , de foarte multe ori fiind usor de a fi imbunatatit fara investitii semnificative. Cheia imbunatatirii randamentului este masurarea corecta a acestuia si controlul statistic. In functie de marimea fabricii si procesele acesteia, randamentul poate avea diferite dimensiuni. De exemplu in procesarea carnii putem discuta de randament de la carne in viu la carne impachetata, de la carne cruda la carne pregatita, sau chiar foarte detaliat - randamentul fiecarui pas-proces. Pentru a fi eficient randamentul trebuie masurat ca variatie functie de complexitatea productiei. Deci nu tot timpul un randament mai slab va descreste profitabilitatea, ba chiar in asociere cu o productie complexa, bazata pe produse care adauga valoare , rezultatul poate fi chiar opus acestei prezumtii. Deci pentru a fi eficient, randamentul fabricilor alimentare trebuie agregat cu complexitatea productiei. ( vezi deasemenea Softul Controlor de Randament si Indicatorul Agregat de Eficienta al Abatorului in capitolul Instrumente Manageriale). Suntem siguri ca deja ati determinat o sumedenie de puncte ineficiente in fabrica d-voastra, puncte pe care auditorii le numesc ineficienta grosiera . Dar ati evaluat in mod real : toate punctele de transfer, reimpachetarile sau reetichetarile datorate erorilor umane, greselile de congelare/refrigerare, pastrare, manipulare, produsele de pe dusumea aflate sub conveere si benzi transportoare, ajustarea liniei de transare, dezosare, panetare, performanta individual/colectiva la transare-dezosare, pastrarea carnii in sistem pentru a evita uscarea ? Daca ati facut-o , ati avut un sentiment de satisfactie ? Ati aliniat masurile , concluziilor d-voastra in termen de : consolidatori negativi/pozitivi, feed-back, masuri corective, etc. Chiar daca ati raspuns DA la toate intrebarile de mai sus, noi va recomandam sa folositi un auditor extern, pentru a vedea daca nu mai exista nici o solutie pentru a imbunatati randamentul. Nu vor fi bani aruncati pe fereastra. Orice mica imbunatatire, multiplicata cu productia anuala va va aduce un profit suplimentar serios. Organizatia noastra ofera instrumente manageriale profesionale pentru a masura randamentul versus complexitatea productiei, pentru a va ajuta sa intelegeti subiectul facand comparatii cu rezultate statistice din baza noastra de date , sau a d-voastra, un audit operational total al capacitatii d-voastra de productie si o multitudine de solutii pentru a extrage tot aurul din mina d-voastra. Deaceea noi numim acest proces optimizare si nu maximizare, deoarece noua nu ne pasa in final de randament ci de profitabilitate