Despre noi si despre filozofia noastra

produsele dumneavoastra

dezvoltarea produselor

termenul de valabilitate

standarde de produs

evaluarea ambalarii

procesele fabricii alimentare

haccp & food safety

calitatea alimentului

managementul mediului

servicii de auditare

biosecuritate

optmizarea randamentului

reingineria produselor

resursele umane

optimizarea productivitatii

planul beneficiilor

securitatea muncii

ergonomia muncii

organigrama optima

achizitie know-how

instrumente manageriale

softul de control

indicatorul de eficienta

planul de mentenanta

controlul costurilor

solutii pentru afacere

construirea unei fabrici

oportunitati financiare

t.o.p. in fabrica de alimente

filozofia t.o.p.

auditul t.o.p.

noutati in industrie

prima pagina

 

Organigrama optima a fabricilor alimentare

O organigrama corect proiectata , impreuna cu o organizare ergonomica a locurilor de munca si o normare obiectiva vor evita pierderile generate de plata orelor suplimentare si /sau solutionarea problemelor aglomerarilor de produse ( efectul de gatuire).
Exista o multitudine de factori care afecteaza o astfel de decizie : nivelul tehnic, calificarea, complexitatea productiei, viteza nominala, rata medie a absenteismului, durata medie a concediului de odihna, durata medie a concediilor medicale in intervalul unui an, disponibilitatea pentru ore suplimentare, sistemul de management al calitatii si sigurantei alimentare implementat si certificat.
Organizatia noastra ofera solutii personalizate pentru obtinerea unei structuri logice si optime bazandu-se pe cateva elemente cheie :

  • Mai multi salariati in sectie implica mai mult hazard.
  • Exista un numar critic de salariati de a caror existenta depinde mentinerea ritmului, lipsa efectului de gatuire si mentinerea standardelor de calitate.
  • Durata medie a : concediilor medicale, absentelor si a concediilor de odihna, precum si numarul de plecari voluntare per unitatea de timp vor indica numarul exact de inlocuitori necesari. ( schimbatori).
  • In functie de specificul fabricii exista un numar maxim de oameni/linii pe care un supervizor ii/le poate tine sub observatie in mod profesionist. Acest numar ne va indica structura pe verticala.
Am vazut in organizatiile romanesti confuzii grosolane in privinta structurii de personal care au nascut cateva idei generale de corectie:
  • Restructurare nu este sinonim cu concediere colectiva
  • Reducerea numarului de salariati nu este un scop, indicatorul corect fiind cantitatea de materie prima procesata per salariat.
  • Chiar si indicatorul de mai sus este subiectiv daca nu este relationat la complexitatea productiei.
  • Comparatia dintre structurile diverselor fabrici, fara o evaluare corecta este un proces distructiv, care va oferi numai informatii si tinte eronate.
  • Daca nivelul salarial este mai mic la nivel local nu trebuie sa va pacaliti singur incarcand structura, pretinzand ca va permiteti. Aceasta nu va duce decat la descresterea ratei de profitabilitate si va lasa organizatia nepregatita pentru competitia in termeni reali.