Despre noi si despre filozofia noastra

produsele dumneavoastra

dezvoltarea produselor

termenul de valabilitate

standarde de produs

evaluarea ambalarii

procesele fabricii alimentare

haccp & food safety

calitatea alimentului

managementul mediului

servicii de auditare

biosecuritate

optmizarea randamentului

reingineria produselor

resursele umane

optimizarea productivitatii

planul beneficiilor

securitatea muncii

ergonomia muncii

organigrama optima

achizitie know-how

instrumente manageriale

softul de control

indicatorul de eficienta

planul de mentenanta

controlul costurilor

solutii pentru afacere

construirea unei fabrici

oportunitati financiare

t.o.p. in fabrica de alimente

filozofia t.o.p.

auditul t.o.p.

noutati in industrie

prima pagina

 

Procedurile de protectie a sanatatii si securitatii muncii

Amintiti-va ca filozofia noastra bazata pe barometrul celor 4 prioritati incepe cu siguranta alimentara si la locul de munca. Acest concept modern a facut un act de justitie in managementul fabricilor alimentare , punand pe acelasi binemeritat prim loc produsele noastre si angajatii nostri. In principiu compania d-voastra trebuie sa aiba un plan de protectie a sanatatii si securitatii muncii , in forma scrisa ,fiind relationat sau constand in:

  • Procedurile de sanatate si securitate pentru angajare a caror scop este : reducerea hazardului introdus de noii angajati in fabrica, protejarea noilor angajati impotriva eventualelor accidente, respectarea legislatiei romanesti in materie .
  • Procedurile de supraveghere continua : inspectia starii de sanatate inaintea inceperii schimbului, testul bianual, trainingul permanent privind procedurile de siguranta.
  • Organizarea unui cabinet medical in interiorul fabricii, pentru : a mentine o evidenta corecta a statusului de sanatate a fiecarui angajat, a consilia managementul in privinta bolilor contagioase sau periculoase, a certifica concediile medicale, a diagnostica salariatii cu recomandari speciale si necesitand schimbarea locului de munca, a face managementul factorilor de risc asociati fiecarui loc de munca.
  • Procedurile de control continuu a caror scop este acela de a determina orice punct de hazard care ar putea rani/accidenta salariatii cu precadere : partile mecanice in miscare si elementele electrice lucrand in conditii de umiditate
  • Organizarea comitetului de securitate in munca la nivel de fabrica cu care managementul trebuie sa aiba un dialog permanent
  • Planurile de urgenta pentru accidente de munca, cu precadere pentru accidente colective : planul de interventie pentru accident cu amoniac, explozie, evacuare in caz de incendiu, procedurile in cazul de intrerupere a energiei electrice.
  • Echipament de protectie adecvat pentru angajati pentru ai feri de : umiditate, raceala, zgomot, etc. Echipament de interventie adecvat : costume si masti pentru amoniac, panouri de interventie pentru incendiu, etc
Un sfat din partea noastra : totul pare in regula in fabrica d-voastra pana la aparitia unui accident de munca. In acel moment o sa regretati ca nu ati alocat putin timp si resurse pentru preventie ( nu ati investit in securitate) , iar consecintele vor fi costisitoare.